sobota 12. prosince 2009

9. Dočasné?? přeřazení z „hot line“ na „front line“...

Všichni pracovníci musí umět zaskočit všude, takže si vyměňujeme pozice v kuchyni a začíná tak trochu zmatek v organizaci a rychlosti. Jdu do první linie čelit přáním zákazníků, kterých je...móóóóc a bude ještě víc... přípravu vajíček sleduji z povzdálí a tentokrát jsem to já, kdo řve do kuchyně objednávky a pořád po hot lineňácích něco drze chce, aby se uspokojil  apetit náročných lyžařů. Ty, kteří se necítí po ránu na vajíčka, párek, opékané brambory, toust a slaninu, můžu ještě uctít ovesnou kaší s borůvkovým kompotem nebo vaflí se šlehačkou...tím naše nabídka končí a pokračuje u dalšího stanoviště  s nabídkou muffinů a cookies...
V 10.30 se strhne zběsilá výměna snídaní za polotovary k výrobě Tacco salátů a Fajitas. Všechno se udržuje nad horkou vodou teplé, takže se občas o páru pěkně popálíme, ale nemáme čas to řešit, zákazníci nedočkavě čekají!!! A někteří to nezapomenou zdůraznit. Pak už zhruba tři hodiny otázek typu chcete to s rýží a fazolemi? Trochu sýra, jakou omáčku? A co máte za omáčky, ptají se nazpátek zákazníci. A můžu dostat víc zakysané smetany, a můžu dostat víc masa, a jaké maso máte a jaké je nejlepší a můžu ho vidět...a víte co, já si dám nakonec polívku, a jaké dnes máte? Jé a vy nemáte dnes houbovou??:( Od zbláznění kousek, takže to řešíme přepnutím do robotického režimu a všechny dotazy ochotně zodpovídáme, přání plníme a snažíme se, aby naše úsměvy byly pokud možno nefalšované a co nejmíň křečovité:)
Pak se kolikrát fronta nedočkavců zadrhne na tom, že si jedinec na řadě ne a ne vybrat. Nebo je někdo alergický na lepek či mléčné produkty a hodlá s námi řešit, co si vlastně má dát, aby mu to nezkazilo zbytek drahé!!! dovolené. No není lepší potit se u grilů???:)

Žádné komentáře:

Okomentovat