úterý 18. května 2010

San Fran...

Snídáme s výhledem na záliv při poslechu krásné hudby a těšíme se na první pohled na Golden Gate. Tentokrát ho poprvé vidím z druhé strany a je stejně červený jako poprvé:) Nadšeně se fotíme, dokonce lezeme i přes zábradlí na vyhlídce pod hrozbou pokuty. Přejíždíme do starého centra, kde se procházíme „Fisherman´s Wharf“, kde se dají sehnat čerství krabi a jiné rybí pochoutky. Kluci objevují starou ponorku, obětují pětidolarové studentské vstupné a my s Evčou se jich dočkáme až po hodině! Přejíždíme do „China Town“, které má skvělou atmosféru a užíváme si kopcovitý terén, kde naše auto doslova dře. Navštěvujeme zdejší muzeum pojízdných šalin tzv.“Cable cars“. Do jedné z nich hned vlezeme, není moc místa, tak stojíme na otevřeném kraji a držíme se jenom tyče:) Zážitek je nepopsatelně tak akorát adrenalinový. Další zastávkou je čokoládovna Ghirardelli, kde nám povedeně předělaný transvestita nabízí zdarma peanut butter čokoládu:) A na burákovém másle všichni celou cestu dost ujíždíme.
Procházíme se podél zálivu ještě jednou ke Golden Gatu, zastavujeme na „Alamo Square“ a tipujeme si, v jakém z viktoriánských domků se natáčel film Táta v sukni. Pak už jen unavení projíždíme slavnou hippiess ulici, která jakoby se za ty roky ani nezměnila. Obchůdky s květinovým zbožím, jogínskými potřebami, hudební bary, umělci na chodnících, potulní prodavači a kuřáci marihuany. Všude to hýří barvami až nám z toho jde zrak kolem.
Opouštíme Frisco a míříme na „Napa Valley“, slavné kalifornské vinice, kde se příliš nedaří najít nocleh. Dnes vyhrává společným hlasováním motel...


San Francisco

Žádné komentáře:

Okomentovat