úterý 4. května 2010

„Banffování“

Ráno se probouzíme do mrazivého mlhavého počasí. Protože se všichni (dokonce i ocelový Michal!) klepeme zimou jako malé čivavy, vaříme si čaj. Další zahřátí přichází vzápětí, když šplháme na kopec „Tunnel Mountain“, ze které si užíváme luxusní výhled na město Banff a jeho okolí včetně velkého „Banff Springs Hotelu“. Místní vodopády nás uchvacují ještě víc, stejně jako historické místo s termálními sirnými prameny. Díky nim cítíme do konce dne všude a ze všeho zkažená vajíčka:)
I v tom nepřívětivém počasí děláme obědový piknik na odpočívadle a kousek od tří jezer, kde podnikáme následně jen menší procházky. Kluci jsou nejvíc nadšení ze zdejší fauny, kterou zahrnují malé ochočené veverky, které zobou přímo z ruky, a velká stáda jelenů. Další zastávkou je jezero „Minnewanka“, u které si s okolními zasněženými vrcholy připadáme jako na Aljašce.
Poslední asi dvouhodinová procházka vede ke třem vodopádům v „Johnston Canyon“. Na spánek tentokrát vyhrává měkká postel v motelu v městečku Canmore.

Žádné komentáře:

Okomentovat