sobota 22. května 2010

Death Valley – Las Vegas


Ráno zjišťuji, že vichr neodvál ani mé čtyři spolujezdce ani jejich náladu stopnout si složení stanu. Stále lepší podívaná:) Docela se bojíme, co si auto po cestě do nejteplejšího místa naší planety zase vymyslí. Zvuky jsou tentokrát ještě strašidelnější a do kopce to vůbec netáhne. Přímo v Death Valley kupujeme na jediné benzince olej a snažíme se uchlácholit motor. Kupodivu se zadaří. V celé nadšenosti, asi z horka, vymýšlíme nějaký pouštní výlet. Nakonec se asi 5 kilometrů plahočíme rozpáleným kaňonem na vyhlídku v pravé poledne!!! Po návratu pouštíme v autě poprvé za cestu klimatizaci a já věčně zamrzlá se dokonce převlékám do šortek.
Dno Death Valley je nejníže položené místo v USA. 83 metrů pod hladinou moře se procházíme po bílé soli, která tu zbyla po vyschlém jezeře. Zkoušíme, jestli je to opravdu sůl...... Je:)
Ještě před Las Vegas měníme pro jistotu v servisu olej. Je ufoukaná sobota, Vegas ožívá a my si hned na jednom z konců slavné ulice „Strip Street“ objednáváme motel. Do kotle hříšnosti se vydáváme za šera a postupně míjíme pyramidu se sfingou, malý New York, Paříž, Benátky, fontány, chrlící sopku, slavné hotely, kasina, bary, Mexičany rozdávající reklamní vizitky s fotkami striptérek...celá ulice měří asi 5 kilometrů a je osvícená tisíci neony, že nám z toho oči blikají. Jsme rozhodnuti zakusit hazard a tak v jednom z kasin zkoušíme své štěstí na hracích automatech. Nejúspěšnější je Petr, který z jednoho dolaru vykouzlí prchlivou náhodou dolarů 25 a hned je jde vybrat. Další, komu štěstěna přeje, je Martin, který si z dolaru vykouzlí tři:) My ostatní jsme totální smolaři, šťastní za možnost hýbnout si alespoň páčkou:)
Procházka trvá nakonec šest hodin, k automatu si jdeme zahýbat ještě párkrát jen tak pro srandu a pak unaveni usínáme na motelovém pokoji samozřejmě až po společné láhvi vína:)



parodie na skládání stanu

Žádné komentáře:

Okomentovat