sobota 8. května 2010

Výměna baterie...

Baterie je zkorodovaná a my tupci se dovídáme, že pro novou si musíme zajet asi 70km zpátky do Canmore. Týpek s přívěsem, co spal s rodinou vedle nás nám pomáhá nastartovat, a tak bez vypínání motoru hledáme benzínky a servisy. Úspěšní jsme opravdu až v Canmore, kde rovnou nakupujeme jídlo a navštěvujeme McDonald.
Ráno se mimo jiné dovídáme, že těsně vedle našeho spacího prostoru se přišel podívat medvěd a z boudy si fikaně vytáhl zapomenutý krekr. Ještě, že jsme ze stanu a auta nevylezli s cílem zahřát se v boudě u kamen. Hluk z boudy totiž nebyl lidský:)
Odpoledne ještě stíháme túru kolem jezera „Bow Lake“ až ke kaňonu pod ledovcem. Je to taková divočina, že máme opět nahnáno z huňáčů. Cestou zpátky se tentokrát nepropadáme do sněhu, ale pochodujeme v rozestupech po zamrzlém jezeře.
Na vyhlídce u dalšího jezera „Peyto Lake“ potkáváme Čechy Pepu s Katkou, kteří nás zvou k nim na přenocování. Šťastní jako dva pytle blech se konečně hřejeme u čaje, vína a ne teplé zemi. My dva s Peťou dokonce v posteli. Když nás další ráno pohostí „téměř“ českým chlebem s medem, nevýslovně si to užíváme.


po zamrzlém Bow Lake (tentokrát všichni)

Žádné komentáře:

Okomentovat