neděle 2. května 2010

Kanadské kochání...

Projíždíme národní park Kootaney, kde se vydáváme na dvouhodinový pochod k jezeru „Dog Lake“. Rozvíjíme další teorie o medvědech a přemýšlíme, jaké univerzální heslo ze sebe vydat, když někdo nějakého zahlédne. Když Silva vytáhne svou pistáciovou Deli tyčinku, máme dnešní potenciální medvědí oběť jasnou:)
Při pohledech na lesy, řeky a zasněžené hory, nám začínají předchozí představy o Kanadě zapadat do reálných obrazů. I když před sedmi lety vyhořelo 12% národního parku Kootaney, nic to nemění na tom, jak se nám tam líbí.
Krásnou tečkou za dnešním dnem je procházka podél „Marbel Canyon“ s řekou vymletým dnem a vodopády a místo „Paint Pots“, kde indiáni v minulosti získávali okr, kterým barvili sebe a teepee:)
Navečer přejíždíme do jednoho z největších národních parků Kanady „Banffu“ se stejnojmenným městským centrem. Přespáváme v prvním otevřeném kempu se sprchami a ohništěm. Majitel nás upozorňuje na vylézající medvědy a po vjezdu narážíme na osamoceného kojota. Hned je nám lépe:) Rozděláváme táborák a víno a kluci si pro jistotu přendávají náš fórový saharský stan, jak jsme ho nazvali:), do přístřešku na betonový podklad. Vypadá to totiž na déšť. Mrznou a my se Silvou v autě též...



kempování na mrazu

Žádné komentáře:

Okomentovat