pátek 6. srpna 2010

2. Život zaměstnaných nájemníků ve Whistleru...

Zaměstnaní nájemníci se mají dobře, ale vyčerpaně, protože hodně pracují....
Petr pracuje jako vlekař, kterým se tady říká „lifties“. Červen a červenec trávil podáváním kotviček na ledovci a vypínáním vleku kvůli nezbedným a drzým floutkům, kteří porušovali pravidla bezpečnosti provozu a vyjížděli z drah. Kotvičku střídal s prací v nižších polohách, kde zase naváděl nechápající, obzvláště japonské a pákistánské turisty, kterak si správně sedat na sedačku vleku.
Srpen tráví v bike parku na vedlejším kopci, kde už mu není zima, protože denně nachodí v průměru 15 kilometrů, protože sundává z vleku kola adrenalinovým bikerům.
Pak se taky na dva dny v týdnu stává pekařem, ale nepeče housky, nýbrž chleba. Takže když se zadaří a něco jim z trhu zbude, pochutnáváme si na chlebu čtyřsýrovém, papričkovém, pivním, levandulovém, vícezrnném, fíkovém nebo rozinkovém...
Já jsem začala v červnu uklízením whistlerských domů a za pár dní si k tomu přidala práci v restauraci „Roundhouse“ na protějším kopci. Už nedojíždím lanovkou sedačkovou, ale krytou kabinkou „gondolou“, kde si po práci vždycky natáhnu nohy nahoru a půl hodinky relaxuju, než se dostanu do údolí.  Když jsem vyrelaxovaná, pozoruju ze shora skákající blázny v bike parku nebo medvědy:)
Mojí třetí večerní prací se stalo tzv. „busserování“ v restauraci „The Old Spagetti Factory“. V tomhle vysoce frekventovaném prostředí běháme od stolu ke stolu, sklízíme nepořádek po strávnících a nově prostíráme. Nevím, jestli si někdy zvyknu na zbytky jídla mimo talíře, příbory na zemi, vylité skleničky a pastelky zapíchnuté v nedojedené zmrzlině.
Jo a aby toho nebylo málo, pomáhám v sobotu v pekárně, ale tam je to za odměnu:)
Martin navázal ze zimy na práci v McDonaldu, posléze se rekvalifikoval na maséra v „My foot reflexology“. Masáž si samozřejmě trénoval na nás:), což jsme jenom přivítali a vychválili do nebes. Do třetice půjčuje třikrát týdně kola v bike půjčovně.
Ivo je pekařem a „cappucino boyem“ a má tak 60 hodin týdně!
Evča pracuje v kuchyni v restauraci s milým názvem „Merlin´s“ a se mnou po večerech ve špagetárně.
Čtvrtky, kdy máme nějak podezřele volněji během dne, věnujeme výletování a jsme nadšení ze zdejšího okolí stále víc a víc.


takhle nám posledního června nasněžilo na ledovci



medvedi rodinka si z cyklistu nic nedela



není to žádná zašívárna, takhle nachodím za směnu 15km

Žádné komentáře:

Okomentovat