pátek 5. března 2010

30. Nejlepší souvenir shop olympiády...

...je v olympijské vesničce, kde pracuje Peťa. Práce není náročná a spočívá v neustálém doplňování zboží (hlavně červených pletených rukavic s vyšitými olympijskými kruhy, které se staly hitem pro olympiádu a stojí jen 10 dolarů, což je ve srovnání s cenami ostatního oblečení pakatel!). Další Petrovou pracovní náplní je posílání pohledů s razítkem olympijské vesničky z jejich vlastní minipošty, povídání si se sportovci z nejrůznějších zemí (+ případné focení se s nimi), překládání jazyků „východně od německa“ (přiděleno manažerem :) do angličtiny...také sbírání podpisů na vyvěšené plakáty jednotlivých sportů a hádání se se supervisorem Jeremym o tom, odkud se dováží ropa do USA :)
Do olympijské vesnice se jen tak někdo nedostane, všechno je hlídané, šanci „vidět a zažít“ mají dobrovolníci, pracovníci, doprovod sportovců a samozřejmě atleti sami. Bydlí v menších patrových domcích prodaných veřejnosti, která se může nastěhovat už po skončení paralympiády...k dispozici mají bazén, tělocvičnu, výběr z několika druhů kuchyně. Dokonce i Mc Donald tam zakomponovali:)
Poslední dny si dobrovolníci se zaměstnanci krátí dlouhé chvíle hraním hokeje před bílými stany. Branky jsou provizorně kartonové a umístěné mezi stožáry, na kterých visí vlajky jednotlivých zemí:) Při konečném 50% výprodeji Pěta několik hodin obsluhoval nadržené zaměstnance, kterým jen svítily oči nad slevami. Naváží se nové, tentokrát paralympijské zboží, takže Petr bez jakékoli pauzy pokračuje v práci ve vesničce a těší se na další zážitky:)


Žádné komentáře:

Okomentovat