čtvrtek 22. dubna 2010

Pláže, vítr, želvy a trocha historie...

Po ranním dešti ve Whistleru, odpolední zimě ve Vancouveru, klimatizaci na letišti a v letadle, jsme byli rádi za „trochu“ toho tepla a vlhka na Havaji. Už v sedm večer při přistání, byli někteří z nás (já :) zralí na spánek. Přece jenom další tři hodiny časového posunu dají zabrat :)
Naše první ráno v havajské Koně (hl. město ostrova Hawaii=Big Island) jsme strávili procházkou podél pobřeží a malých zavřených obchůdků (Havajani spí trochu déle a v šest ráno se procházíme jen my + další turisté z východu, co si na časovou změnu teprve zvykají :) V marketu kupujeme 6 papájí za 2 dolary a ananas za 3 a následně vše zařezáváme, krájíme a konzumujeme nad umyvadlem. Jak u toho upatlaně vypadáme, asi nemusím detailně popisovat :) Po stylové snídani vyrážíme naším na týden půjčeným autem (Dodge Caliber = pěkně blbé auto!) na jižní cíp (nejjihozápadnější celých USA) Je tu pořádně větrno, až se stromy klaní k zemi a my máme co dělat, abychom nezahučeli z útesů.
Po cestě míjíme zátoky a památné místo původních Havajanů s vyřezávanými totemy. Nocujeme v autě poblíž černé písečné pláže s želvami a jedním bezdomovcem :)

Žádné komentáře:

Okomentovat