úterý 15. prosince 2009

10. Vánoční party po kanadsku...

Večer vyrážíme všichni zaměstnanci restaurace Rendezvous na povinně dobrovolný vánoční večírek do stylové hospody Dusty´s. Dostáváme od manažerů tři kupóny na barovou objednávku, která se vztahuje jen na pivo, víno a cider. Panáky nepovoleny nebo jen za své finance, asi nás nechtějí  zdravotně vyřadit z pracovního procesu, do kterého většina z nás druhý den opět nastupuje. Vaří pro nás supervisor Adam (a my se divili, kam se odpoledne vypařil z Rendezvous), pomáhají manažeři , dokonce i kofila! Menu je vánoční, kanadské a moc nám chutná, i když na našeho kapra s bramborovým salátem nemá. Tady za oceánem ho nahrazují krocanem, dušenou šunkou, nádivkou a šťouchanými  bramborami. Jako dezert si vychutnáváme dýňový koláč (pumpkin pie) a shots, což je baileys s jegermeisterem a šlehačkou. Do toho tři sklenky vína na kupóny a žaludek má co dělat:)
Všichni se dobře bavíme a po vypitých dávkách čile konverzujeme. Mnozí z nás jsou téměř nerozpoznatelní, stačilo jen sundat pracovní hábity a čepky a vystrojit se. Obzvláště černošky z Jihoafrické Republiky na vysokých podpatcích jsou nepřehlédnutelné.  Já trávím večer v pohorkách, nic jiného tu nemám (kromě lyžařských a snowboardových bot a pantoflí:). Matu akorát výměnou brýlí:)
Nočním busem se přesouváme zpátky do Whistleru s plánem utančit se v Tommy´s Africa Baru. Před vstupem, jako všude jinde, stojí dvojice hlídačů, kterým nestačí jen jedno z mých ID (Identification Card) a na tom taky pohořím, protože pas a kreditku jsem pro jistotu nechala doma:( Dáša solidárně odchází se mnou a tak je nám aspoň o trošku míň špatně následující den v práci. Za opičí stav můžou beztak určitě vlekaři, kteří zastavují to ráno vlek nějak podezřele častěji a pořádně s námi houpou:)

Žádné komentáře:

Okomentovat