úterý 11. května 2010

Dneska všechno za odměnu, že jsme náš roadtrip přežili:)

Ráno nás budík budí před šestou, naplánovali jsme totiž mega výstup s převýšením 700m.  Čistá cesta se záhy mění na sněhem zavátou a následně na zapadanou a zase prošlapáváme jako první tuto sezónu. Kromě medvěda, jehož stopy nás opět doprovázejí. Já, Silva a Martin se vracíme asi kilometr před cílem zpátky, ponožky můžeme ždímat a kolikrát je sestup víc o hubu než výstup! Michal s Petrem se brodí dál na vrchol a překonávají své možnosti. Nejlepší odměnou jsou 40 stupňové horké prameny, které jsou otevřené teprve 4 dny. Nahříváme svá unavená těla v sirné vodě a je nám fajn. Děláme si srandu z plavčíka, který rentgenuje mělké bazény s dohromady asi 15 povaleči. Plavat se totiž v tom horku moc nedá. Po tom, co máme všichni varhánky úplně všude, připálené obličeje a motá se nám hlava z vysoké teploty. Jedeme směr Edmonton, protože Silva nás opouští na letišti a odlétá se zahřát na Jamajku.
Cestou potkáváme spoustu srnek, jeleny carribou, medvěda a dva rozběhnuté berany, které honí pes. Po čtyřech hodinách jízdy už není čas projít si Edmonton, takže fotíme downtown za jízdy se sklopeným okýnkem jako praví američani:)
Dalším cílem je největší obchoďák na světě s 58 vstupy, stovkami řetězců, lunaparkem, pirátskou lodí a jezerem v interiéru. Dáváme si fast-food food:) a jedeme na nákup do liquerstoru pro víno a cheesecake pro Martina, který slaví 27 narozeniny. Ovínění a přejedení komentujeme fotky a kluci v trenýrkách vybíhají z motelu a fotí se, kde je napadne. Spíme opravdu tvrdě a ráno se v nás trochu probouzí „opice“:)

Sulphur Mountain


Sulphur Mountain sestup


Sulphur Mountain závěr

Žádné komentáře:

Okomentovat