pondělí 17. května 2010

Podél pobřeží až do San Francisca


Dnešním cílem je dojet až do „Frisca“. Několikasetkilometrová cesta ubíhá rychle asi díky hře, kterou vymyslela Evča. Cílem je vymýšlet otázky tak, aby na sebe dotyčný prozradil první poslední. Prý abychom se více poznali:) Takto se dovídáme důležité skutečnosti, jako např., že Ivova nejoblíbenější barva je stříbrná (stejně jako jeho motorka), že Martinův ideální způsob obživy je otevřít si nějakou originální fast food restauraci, že Peťa si svůj nejideálnější den představuje v kokpitu tryskáče, že Evča má multirozdílné představy o ideálních dnech, takže si vlastně nemůže vybrat ten nej, a já jsem prozradila vše, ale teď si na nic nevzpomenu:)
Kmeny obřích stromů občas vidíme i mimo národní park a dvakrát jimi dokonce i projíždíme skrz. Jednou v městě Legett, ve kterém jsem se už ocitla při cestování v roce 2007:)
V San Franciscu nás GPS (jak ji Ivo trefně po ostravsku nazval „Gde Pi.. Sem“:) navádí do luxusní čtvrtě „San Rafael“, kde bydlí Evin další příbuzný...příbuzný rodině v Seattlu, kterou jsme pozdravili hned první den. Otevírají šedesátníci Nancy a John, který se živí zkupováním nemovitostí a renovacemi vnitřních prostor. Večeříme burito ve starožitné jídelně v luxusním domě s „ix“ pokoji  s výhledem na záliv a přístav a popíjíme jakési drahé víno s jejich vlastní etiketou!!! John má rád osvětlení, takže elektrické svíčky a stmívací světla jsou naprosto všude. Další vášní jsou auta. Kromě dvou venku nalézáme další BMW a Porsche v garáži plus motorku Indiána. Já si mezitím stačím dát dlooooouhou sprchu v mramorové koupelně a když vylezu, kluci jsou s Johnem stále v garáži a navzájem se fotografují s auty, vedle aut, v autech, dokonce i s volantem!:) Evča s Ivem mají vlastní pokoj s koupelnou v egyptském stylu, já s Peťou a Martinem se velice nadšeně usidlujeme v suterénu v italském stylu, hrajeme si chvilku na zatmívače světel, než nejdeme tu správnou intenzitu a říkáme si, jestli se nám to náhodou jen nezdá...



moderní benzinka v kalifornii (už jsme jeli na výpary a v okruhu 50km to byla jedina benzinka)

Žádné komentáře:

Okomentovat