čtvrtek 20. května 2010

Yosemity – Sequoia


V mlžném ránu si kluci vymýšlejí novou hru. Ode dneška si stopují čas skládání a rozkládání stanu. Strategicky si rozebírají pozice „tyčkařů“ a „plachtařů“. Motivačně to zabírá velice dobře, stan je sbalený do dvou minut a my s Evčou zbytečně nemrzneme.  Bonusem je, že se u toho ještě solidně bavíme.
Dopoledne míjíme hranice národního parku „Yosemite“. Vítají nás modrou oblohou a vodopády naplněnými jarním proudem vody. Projíždíme nádherným kaňonem a nestačíme obdivovat scenérie kolem...chvílemi máme pocit, jakoby je někdo namaloval...K jednomu z vodopádů „Bridevail Fall“ vyrážíme v pláštěnkách, i nepatrný vítr totiž roznáší masu vody na všechny strany. Kolem dokola je kromě notného počtu turistů vidět jen vodní mlha a duha a my jsme za moment úplně mokří, dokonce i pod pláštěnkou!!! Obcházíme kolem dalších vodopádů (Yosemite Falls, Horsetail Falls...) a piknikujeme pod skalním převisem, kterému se obecně říká „Kapitán“ a na kterém pomocí Petrového teleobjektivu zaměřujeme několik horolezců.
Přejíždíme přes hory do národního parku „Sequoia“ s nejstaršími a největšími stromy na světě. Připadáme si jako trpaslíci. Protože se šeří a mží, stihneme jen krátkou procházku k „General Grant Tree“. Nezbývá nám, než tu přespat. Solidně mrzne a je tma jako v pytli, takže rovnou zalézáme do spacáků.


Žádné komentáře:

Okomentovat