středa 5. května 2010

Den vodopádů a jezer...

Ráno sněží a mrzne (dle předpovědi počasí snad po celé západní Kanadě). Zato na východě v Montrealu mají asi 25 stupňů. Z městečka Lake Luise, kde lišky dávají dobrou noc a kde si pro jistotu kupuji další tlusté podkolenky ve slevě, vyrážíme do dalšího národního parku „Joho“. Už dlouho jsme neviděli vodopády, takže výletujeme k nádherným „Wapta Falls“ po cestě zapadané stromy. Máme je úplně pro sebe (žádný div, ta pravá turistická sezóna ještě nezačala).
Dnešní den oněmíme ještě dvakrát. Jednou při pohledu na přírodní kamenný most, kterým protékají vodopády, a pak při 6km procházce kolem jezera „Emerald Lake“. Jeho smaragdovou barvu ale bohužel nevidíme, protože je zamrzlé. Na jeho druhé neprochozené straně se propadáme sněhem až po kolena (někteří až po zadek:) a docela se tím bavíme.
V městečku „Field“ (tady dávají tři lišky dobrou noc:) potkáváme Čech z Whistleru Kubu s Ladou, kteří cestují až na Aljašku,a plánujeme společný výšlap na zítřek. Večer vyhrává opět motel, kde nás ubytovávají s dělníky, protože právě probíhá rekonstrukce. Hrajeme karty, stahujeme fotky, samozřejmě popíjíme a pak únavou usínáme...


Wapta Falls

Žádné komentáře:

Okomentovat