středa 26. května 2010

Colorado – Arches National Park

Ráno nás v té zimě rozehřívá sprcha, káva a Ivův cestovní zpěv v autě. Z chraplavého hlasu Dalibora Jandy přechází na Goťáka a parodii řeči japonských a ruských turistů. Celá série je zakončena vysoce kvalitním country zpěvem:) Zlatokopecké městečko „Silvertone“ vnímáme o to autentičtěji.
Navštěvujeme další z národních parků, tentokrát „Blackcanyon“, který je opravdu hluboce černý! Nejvíce nás překvapuje severozápadní cíp Colorada, ve kterém leží „Colorado National Monument“. Neprávem nepatří mezi národní parky a přitom nám připomíná dohromady tři. Bryce, Zion a Grand Canyon!!!
Ještě dnes vjíždíme už poněkolikáté zpátky do státu Utah a kocháme se jízdou podél řeky Colorado, obrovskými červenými skalami a modrou oblohou. Navečer vyrážíme na procházku ke kamennému oblouku „Delicate Arch“ v „Arches National Park“, který má být osvícen zapadajícím sluncem. Zastiňují ho ale mraky, a tak se desítky vyčkávajících fotografů nedočkají. I tak je to nádhera!
Na zpáteční cestě nás štípají komáři, takže pospícháme obstarat místo k přespání. Přes snad první! Peťovy protesty bivakujeme v kempu u záchodků a kontejnerů. Jinde místo bohužel není a je moc velká tma hledat něco lepšího.




Ivo alias Dalibor Janda

Žádné komentáře:

Okomentovat