pondělí 3. května 2010

Calgary...

Dnešní den začínáme ranní sprchou v kempu a doplněním vody. Zda je pitná nevíme, ale určitě by jinak všude rozvěsili cedule zákazů a příkazů jako všude na americkém kontinentu. Začíná sněžit a v infocentru nám lepší naději na počasí nedávají. Rozhodujeme se tedy pro návštěvu Calgary. Procházíme zastaralým olympijským centrem z roku 1988, podél bobové dráhy stoupáme nahoru až ke skokanským můstkům, odkud je hezký pohled na nehezké Calgary. Jeho velké předměstí je monstrozita sama a vysoké mrakodrapy v downtownu nás také neuchvacují. Jsme pyšní na „náš“ Whistler a jeho malebnější okolí.
Parkování přímo v centru řešíme naprosto chytře tím, že auto necháváme konečně v servisu na výměnu oleje za 59 dolarů. Auto si pak vyzvedáváme o tři hodiny později. Prioritou se stává jídlo. Všichni máme chuť na něco alespoň trochu odlišného než je toustový chléb a konzervy, a tak zabíháme do „China Town“ na rychlý čínský oběd. Máme to stylově i s hůlkami (pro totální nešiky jako jsem já mají i vidličku:) Akorát maso nám nepřijde kuřecí, možná jsme poprvé nevědomky ochutnali psí!
Jedinou atrakcí v Calgary (kromě kovbojského obchodu, kde si kluci vybírají klobouky a kozačky) je věž „Calgary Tower“ s krásnou vyhlídkou na celé město. Navečer si ještě po cestě zastavujeme v nádherně položeném městečku Canmore. Noc trávíme opět venku v kempu, který neplatíme (obálková metoda nás příliš nedonucuje). Jsme tu sami a oheň se jen pomalu rozehřívá, protože sněží!


skoro skok z věže

Žádné komentáře:

Okomentovat