sobota 20. srpna 2011

Gili Trawangan

Den zahajujeme smlouváním cen s řidiči. Jeden prohlašuje:“Because you beauty I give you 100.000 rp!“
Jsem asi málo „beauty“, jsme ochotni do bema nasednout za 20.000 rp oba! Nakonec nás nakládá borec, se kterým si cenu sice sjednáme, ale i přesto nás za pět minut vysazuje před vchodem do „cestovky“, abychom si zaplatili turistickou přirážku. Hádáme se dál, že tím směrem stejně jede a má skoro plné auto turistů, které musí odvézt. Tím pádem jsme něco jako bonus!
Prašná cesta k trajektu se dá zvládnout pěšky nebo je možnost si najmout povoz tažený koněm. Koně je nám v tom vedru líto, takže pochodujem po svých až na pláž. Nejdříve se na rozkývanou loďku nakládají zásoby jídla a pak turisté s místními.
Za necelou hodinu vystupujeme v ráji, dobrovolně kráčíme s prvním naháněčem, který vypráví další pohádku o vysoké sezóně a ještě vyšších cenách ubytování. V pravé poledne jdeme obejít ostrov s původním plánem se vykoupat. Moře je však na druhé straně pláží příliš mělké a tak se posilňujeme Bintangem a po obkroužení ostrova zalézáme do otevřené budky na kuřích nožkách a dáváme si oběd a ovocný shake.
Večer zálézáme do další chýše s obrovskými polštáři – místního kina, kde u velké krabice popcornu koukáme na film Eat, pray, love:)
Na spaní u mešity máme znovu štěstí. Tentokrát není ale ani dostavěná a stejně jsou na kopuli navěšené tři ampliony, které vytrubují muziku snad až do Evropy!

Žádné komentáře:

Okomentovat